Caroline Larssons officiella hemsida Caroline Larssons officiella hemsida
Menu

Musik

Med sin amerikanska rockådra och singer/songwriter-drag står Caroline idag stadigt och särskiljande på den svenska musikscenen. Efter närmare ett decennium som liveartist har hon idag samlat på sig en sällan skådad integritet. Något som framförallt lyser igenom i hennes låtskrivande.

Albumet ”Me and” I, den efterlängtade uppföljaren till debutalbumet ”In the Moment”, är inget undantag. Större delen av albumets 13 låtar lämnar tydliga spår av en mognadsprocess hos denna unga artist, där tre år av musikalisk och personlig utveckling tydligt lyser igenom som en klassisk röd tråd. Låttexterna avhandlar alltifrån förlorad kärlek med insikt i ”Lucky To Have U”, via vendettaosande ”I Came To See You Crawl”, till ironiska och frigörande ”Dance, Dance, Dance”. Albumet knäpper på alla sinnesstämningar på den känslomässiga lyran, där humor, blandas med attityd, glädje, kärlek och sorg.

Gitarren är som vanligt dominerande i ljudbilden, men har till nya albumet fått sällskap av en större kontext. Resultatet blir mer nyanserat, renare och mer personligt. Med ”Me and I” har Caroline nått en ny milstolpe i karriären. Något mer än ett album – ett hantverk.

Efter initiativ från världsgitarristen Bengt Magnusson kommer turnén ”En hyllning till Eva Cassidy” till. Här visar Caroline fullt ut vilken förmåga hon har både som sångerska och musiker – vilket märks bl. a. i gensvaret från publik och recensenter. Turnén förlängdes ända fram till 2013!

Under hösten/vintern 2013 inledde Caroline ett samarbete med den meriterade producenten Amir Aly och inspelningen av nya plattan ”Rebel Thinker” inleddes i YLA studios i Malmö. I en kommentar säger Caroline att hon hämtat ny inspiration ifrån Nashville, Tennessee när det gäller både komponerandet och textförfattandet. ”Jag har äntligen hittat mig själv i musiken” säger Caroline.

I februari 2014 lanserades ”Rebel Thinker”. I samband med detta hade produktionen ”Nashville Country Night” premiär. På denna turné har Caroline med sig ett 7-mannaband med gräddan av Sveriges musiker i genren samt extra krydda med musiker från Nashville. Turnén omfattade över 30 konserter och som kronan på verket genomfördes ett arenaformat i Sparbanken arena i Lund i december månad.

Diskografi

More